Кавадарци доби 2.500 нови љубичици, продолжува хортикултурното уредување

 

Во оваа пролетна кампања на разубавување сољубичици беа вклучени три локации. Тоа се жардинерите пред старата стоковна куќа во центарот, кружниот тек кај автобуската станица, како и зелените површини во Паркот на Револуцијата.

Исчистени девет диви депонии во Кавадарци

 

Исчистени се девет диви депонии во градот Кавадарци, изнесени се пет илјади кубни метри смет. Јован Ристов, раководител на Работната единица за хигиена и зеленило при Јавното претпријатие “Комуналец”, информира дека во изминатиот период се стави крај на дивите депонии на улицата “Клинска” и кај спојот на улиците “Блажо Алексов” и “Ѓорѓи Соколов”, близу Белка зградите. Се чистеше и кај тениското игралиште на “Северен булевар”, но и на улицата “Ресавска”-запад. Комуналните работници дејствуваа и на “Западен булевар”, под гробиштата, на улицата “Сутјеска”, како и на улицата “Рајко Жинзифов”, кај детските реквизити на “Голи оток”. Исчистен е и нелегално оставениот смет во месноста “Коњски дупки”, на улиците “Црноречка” и “Ѓоре Брушански”. Отстранет е и дивиот отпад од кејот на реката Луда Мара во Ваташа, како и од мостот на улицата “Видео Смилевски”.-Нашите секојдневни активности покрај другото, опфаќаат и редовна грижа за хигиената во општината. Така ќе продолжиме и во иднина. Се со цел еколошка животна средина, нагласува Ристов.

За чисто и убаво Кавадарци

 

Денеска во кругот на ЈП "Комуналец" - Кавадарци на свечен начин во употреба беа пуштени метларки, кои се со целосна донација во вредност од 85000 евра од страна на "Синалко" - Дуизбург, "Кожувчанка" - Кавадарци и "ИГМ Трејд" - Кавадарци. Со ова градот Кавадарци добива еден огромен плус кон хигиената и чистотата, кон која ние како јавно претпријатие во служба на граѓаните секојдневно се стремиме, се со цел за почист град и задоволни граѓани од чистотата и хигиената во истиот.

Контакти

 

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 Водовод: + 389 43 414 018
 Хигиена: + 389 43 410 917
 Капела: + 389 43 416 660
Индустриска бб, 1430 Кавадарци

Ј.П Комуналец

Претпријатието дејноста од јавен интерес ја врши трајно и без прекин и неговата работа е јавна и транспарентна, во согласност со Законот, овој Статут и другите прописи со кои се уредуваат условите и начинот на вршење на дејност од јавен интерес.