За чисто и убаво Кавадарци

 

Денеска во кругот на ЈП "Комуналец" - Кавадарци на свечен начин во употреба беа пуштени метларки, кои се со целосна донација во вредност од 85000 евра од страна на "Синалко" - Дуизбург, "Кожувчанка" - Кавадарци и "ИГМ Трејд" - Кавадарци. Со ова градот Кавадарци добива еден огромен плус кон хигиената и чистотата, кон која ние како јавно претпријатие во служба на граѓаните секојдневно се стремиме, се со цел за почист град и задоволни граѓани од чистотата и хигиената во истиот.

Комуналец набави две нови возила

 

Денеска ЈП Комуналец во промет пушти две нови комунални возила. Првото е автосмеќарка со капацитет од 16 м3 што е доста практична и ќе се користи за собирање на сметот од централниот дел на градот, а второто теренско патничко возило е наменето за контрола на мини хидроцентралите и изворите „Лукар“.

Контакти

 

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 Водовод: + 389 43 414 018
 Хигиена: + 389 43 410 917
 Капела: + 389 43 416 660
Индустриска бб, 1430 Кавадарци

Ј.П Комуналец

Претпријатието дејноста од јавен интерес ја врши трајно и без прекин и неговата работа е јавна и транспарентна, во согласност со Законот, овој Статут и другите прописи со кои се уредуваат условите и начинот на вршење на дејност од јавен интерес.